המודל הנורדי והזנאי בבליז

במאמר "חוק וסדר" מוזכר בין היתר המודל החוקי המכונה "מודל נורדי", אשר במסגרתו תשלום על "שירותי מין" הנו עבירה, יחד עם סרסרות ושידול. בדיונים ברשתות החברתיות מוצג המודל לעתים כייחודי. עם זאת, המבט על החקיקה הבינלאומית מלמד, כי שבדיה כבר מזמן אינה לבד בגישתה פורצת הדרך. בשנת 2009, הצטרפו אליה איסלנד ונורבגיה. בכך, עשתה איסלנד, שעד שנת 2007 הגדירה את הזנות עצמה כעבירה פלילית, מהפך בחקיקה ובתפיסה חברתית. בשנת 2014 אומץ ה"מודל הנורדי" גם בקנדה ובשנת 2016 בצרפת. במקביל להעברת החוק בצרפת עצמה, הוא אומץ בטריטוריות הצרפתיות מעבר לים, לרבות ווליס ופוטונה, קלדוניה החדשה, מרטיניק, גוואדלופה ועוד. המדינה האחרונה לאמץ את המודל הייתה אירלנד, בה הוא נחקק ב – 2017.

בין המדינות המיישמות את המודל הנורדי המפתיעה ביותר והכי פחות מוכרת היא בליז. זוהי מדינה קטנה בחוף המזרחי של מרכז אמריקה, הגובלת במקסיקו בצפון. במדינה הקטנה חיים כיום כ – 390,000 תושבים – פחות מתל אביב רבתי. מדובר בקולוניה בריטית לשעבר, ולכן השפה הרשמית בה עדיין אנגלית, כאשר לצדה מצויה בשימוש רחב קריאולית בליזית, שפה ילידית. מרבית התושבים מדברים גם ספרדית.

 paid-rap

כמדינה טרופית יפיפייה עם מחירים נמוכים, בליז מושכת אליה תיירים רבים, ביניהם ידידינו הזנאים. לא כולם טורחים לבדוק את החקיקה, וחלקם מניחים, בצדק, שבמדינה ענייה המתפרנסת מתיירות האכיפה תהיה חלשה. בשנים האחרונות, נפוצו בקהילות הוירטואליות של מטיילים בעולם סיפורים "קורעי לב" של זנאים, שהגיעו לבליז, נשדדו על ידי הנשים בזנות שהם שילמו להן, באו למשטרה כדי להתלונן על גניבה ומצאו את עצמם במעצר. להגיע למשטרה ולהסגיר את עצמך לידיה זו דרך מצוינת לסייע למדינה שהאכיפה בה רופפת. כמו שאומרים, אם הר לא בא למוחמד – מוחמד יבוא אל ההר.

הייתי רוצה להיות הזבוב על הקיר במשרדי משטרת בליז.

אודות המחבר

השארת תגובה